האם הגודל קובע או לא? בעוד התשובה לסוגיה גורלית זו כנראה תמשיך להיות חלוקה, דבר אחד כן בטוח: גודל איבר המין משפיע על הדימוי העצמי של בני נוער ומתבגרים רבים.
מה עוד לא נכתב על הנושא שמטריד כל כך הרבה מתבגרים? בעוד חלק סבורים שמדובר בקלישאה והגודל לא קובע באמת, אחרים מצדדים במיתוס שפין גדול יעזור לנו לשפר את חיי המין ואת הדימוי העצמי.
מדוע הגודל מטריד כל כך הרבה מתבגרים? איך הוא משפיע עליהם ועל הדימוי העצמי שלהם? וכיצד אפשר להתמודד עם הנושא?
מה מסתתר מאחורי המחשבות על גודל האיבר?
הרבה לפני ההתעסקות עם המראה החיצוני שלנו, השיער או הבגדים שאנחנו לובשים, נמצאת המחשבה המטרידה על גודל הפין שלנו.
איבר המין הזכרי מעסיק ומטריד מתבגרים רבים. ונראה גם שהוא זה שמשפיע, אולי יותר מכל דבר אחר, על הדימוי והביטחון העצמי שלהם.
מטבע הדברים, גברים ובעיקר בני נוער ומתבגרים, מייחסים חשיבות רבה לגודל איבר המין שלהם.
עבור המתבגרים הוא נתפס לעיתים כמרכז הגבריות שלהם, ממנו הם שואבים עוצמה והערכה עצמית, והוא גם זה שיגרום להם להרגיש יותר נוח עם עצמם.
לכן גם קיים אצל מתבגרים רבים הצורך המתמיד בהשוואת גודל איבר המין. אליו מתלוות מחשבות אופייניות בנוגע לחוסר היכולת לספק את בת הזוג, או חרדה מרגעים אינטימיים שעלולים להפוך מביכים.
גודל האיבר והדימוי העצמי
מתבגרים רבים מרגישים לא שלמים עם גודל איבר המין שלהם, וזה עלול ללוות אותם גם בגילאים מאוחרים יותר.
גם אם נראה שמדובר רק בפגיעה באגו, מעין תחרות סמויה בין החברים לגבי הגודל של הפין, ההשלכות של הסוגיות יכולות להיות רחבות יותר.
גודל איבר המין משפיע על הדימוי העצמי שלנו, הוא יכול להפוך אותנו לחסרי ביטחון, ולפתח ביישנות יתר.
בעצם, ההתעסקות עם גודל הפין משפיעה על התפיסה העצמית הכוללת של המתבגר: "מתי "יתפסו" את השקר שאני מחביא?" , "אנשים משוכנעים שיש לי קטן ועוד…"
אצל רבים בעיית הדימוי העצמי נמשכת גם בתקופת הצבא, בעיקר בגלל השינוי החד באורח החיים שמאלץ הסתגלות מחדש לסביבה נוקשה וזרה. בהקשר זה, מדובר בעיקר במבוכה ממקלחות משותפות, והחשש מהתגובה של החברים.
דימוי עצמי נמוך אצל מתבגרים מוביל הרבה פעמים למצוקה מתמשכת, הסתגרות וחרדות חברתיות שאם לא נלמד להתמודד איתן ישפיעו גם בשלבים מאוחרים יותר בחיים.
איך אפשר לחזק את הדימוי העצמי?
ראשית, זכרו שלפעמים הפחד והחרדה סביב גודל איבר המין מנותקים מהמציאות. השתדלו לא להישאב למחשבות הללו יותר מדי, ככל שתהיו מודעים יותר ותעריכו עצמכם יותר, כך גם הסביבה תתייחס אליכם בהתאם.
בסופו של דבר, זהו תהליך שדורש זמן, פתיחות ולעיתים עזרה נפשית או מקצועית של גורם מטפל.
את האופן שבו אנחנו תופסים את הגוף שלנו אפשר לשנות בעזרת תרגול מעשי ושינוי באורח החיים. פעילות גופנית קבועה, חדר כושר, תזונה מאוזנת, טיפוח כללי וחיזוק האישיות בעזרת הגדלת מעגל החברים והסביבה התומכת הם המפתח להצלחה.
מלבד זאת, חשוב לזכור שעבור חלק מהנשים איבר מין גדול מדי נתפס כמרתיע, ומה שחשוב להן יותר היא תחושת האינטימיות והחיבור בין הצדדים.
עבור הנשים, תפיסת הגודל היא אינדיבידואלית לחלוטין, ועל פי רוב החוויה האישית שלהן מונעת יותר מהמשיכה הרגשית, ופחות קשורה בגודל האיבר וכמה הוא מרשים.
מה כן יכול לעזור בשיפור הדימוי העצמי? התשובה היא פשוטה – שינוי תפיסתי.
זה יכול להגיע מהמקום בו צעירים יפסיקו לייחס חשיבות מרכזית לגודל איבר המין, ולא ייבנו את הבסיס לדימוי העצמי שלהם על פיו.
הרעיון הוא ביצירת תחושת אינטימיות עם בת הזוג, ובניית קשר המבוסס על כבוד והערכה עם מינימום התעסקות במדדים פיזיולוגיים של גודל.
אלו שחשים שאיבר המין שלהם באמת קטן ביחס לממוצע, יוכלו לבחור בפתרונות אחרים בשלבים מתקדמים יותר בחייהם. השוק מציע שלל שיטות וטכניקות שעוזרות בהגדלת איבר המין, ביניהן הזרקת חומצה היאלורונית, תרגילים להגדלה באופן טבעי, משחות ועוד.